Începutul poveştii


M-am gândit şi răzgândit de cel puţin 1240 ori. Cum să fac să scriu din nou, aşa ca pe vremuri, cu inima la vedere? Să scriu iar despre lucrurile frumoase din jurul meu, despre cum putem fi mai buni, mai oneşti, mai liberi sau mai generoşi. Au fost câţiva ani în care m-am redescoperit şi (re)construit, dar de fiecare dată când îmi trecea prin minte să scriu iar pe blog, apărea şi ideea că nu (mai) sunt suficient de bună sau de creativă. Mi se tot învârtea o vreme printre gânduri şi iată că nici măcar nu mai încercam. Asta până am realizat că nu-i deloc productiv sau benefic (se prea poate să fi contribuit şi “Big Magic” la revelaţia asta), că e din ce în ce mai acut dorul acela de scris şi de oamenii faini pe care îi adunasem la un moment dat în jurul meu. Ei bine, din ziua aceea parcă totul a fost mai simplu. Ştiu despre ce vreau să scriu, cum să o fac şi unde vreau să ajung.

Mi-am propus să trăiesc mai simplu, mai bine, mai frumos. După o perioadă în care nu ştiam încotro să o apuc, după dezamăgiri mai mici sau mai mari, mi-am dat seama că ce mi se întâmplă şi cum reacţionez ţine doar de mine. Da, clişeul acela cu “cheia e la tine” s-a dovedit a fi adevărat. Unde mă blocam de fiecare dată era punctul acela în care voiam să fac tot, să fiu tot. Voiam tot, deşi nu era ceva imposibil, dar mă măcina de fiecare dată când nu mă ridicam la înălţimea aşteptărilor mele. Până când am realizat că mi-e mult mai bine dacă fac paşi mici. Îmi setez mai puţine lucruri de făcut, le fac pe acelea bine şi apoi trec mai departe. Nu totul în acelaşi timp pentru că nu funcţionează pe termen lung. Mâncat sănătos, activităţi extra job, sport, trezit dimineaţa devreme şi câte şi mai câte – eu le-am vrut pe toate în acelaşi timp. Am descoperit apoi că prin schimbări mărunte, am început să mă energizez şi să am poftă să fac mai mult. Pentru că atunci când începi ceva şi acel lucru te animă, brusc ai energie şi pentru alte lucruri.

KINDE e proiectul meu de suflet. În colţisorul acesta virtual, vreau să documentez călătoria mea, să vă povestesc de “do/be more with less”, despre cauze în care cred şi să încercăm să fim mai buni împreună.

Whew! I’m glad to be back, dar nu aveţi idee cât de greu mi-a fost să scriu aceste prime rânduri. 🙂

4 Comments

Adriana
Reply 05/01/2019

It's good to have you back :) și mulțumesc pentru dorința de a împărți bunătate și a ne face părtași în această călătorie.

  kindnessandconfetti
  Reply 08/01/2019

  Multumesc mult, Adriana! Ma bucur ca ai ramas aproape si ca vrei sa mi te alaturi in calatorie :)

Vio
Reply 05/01/2019

Bine ai revenit,ma bucur sa-ti citesc randurile mestesugite cu putina magie roz.💟

  kindnessandconfetti
  Reply 08/01/2019

  Multumesc, draga Vio! :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *