Interviu cu Roxana Dumitrescu #KindnessConfetti


De când a luat naștere Kinde, mi-am dorit să vă fac cunoștință cu oameni care mă inspiră și de la care cred că avem cu toții ceva de învățat. Și iată că a sosit (în sfârșit!) momentul să încep și acest capitol pe care l-am intitulat #KindnessConfetti. E o serie de mini-interviuri în care vom vorbi despre bunătate, provocări și obiceiuri care ne fac viața mai frumoasă.

Persoana pe care am ales-o pentru acest prim interviu este unul dintre oamenii cei mai dragi mie, care m-a ajutat să înțeleg multe despre cum să mă raportez la corpul meu, la spiritul meu și la viața mea în general.

Roxana Dumitrescu este Yoga teacher și am cunoscut-o prin intermediul mamei mele, care datorită ei, s-a apucat de yoga acum câțiva ani. E una dintre persoanele care emană pur și simplu o energie pozitivă prin toți porii. Se implică în multe acțiuni caritabile, organizează cele mai faine retreat-uri de yoga, e instructor de cycling și personal trainer, participă la maratoane (recent și cu bebe în marsupiu), iar acestea sunt doar o parte dintre lucrurile care o definesc. O să vă povestesc, într-un episod viitor, mai multe despre magia pe care o răspândește Rox pe oriunde merge, pentru că merită un locșor special.

Acum vă invit să vă faceți un ceai bun și să vă bucurați de rândurile următoare. ✨

M-am născut și am crescut în cel mai potrivit loc și am întâlnit cele mai potrivite persoane care m-au făcut să devin cine sunt astăzi. Tot timpul spun că inspirația mea au fost oamenii și datorită lor mi-am găsit motivație în ceea ce fac. Iubesc copacii și în general natura… e parte din viața mea și poarta de conectare cu ce înțeleg eu prin divinitate.  Am descoperit Yoga din greșeală, dar lucrurile s-au conectat fantastic când am ales să o aprofundez. India reprezintă un fel de mamă adoptivă, pentru că acolo am învățat cele mai grele și frumoase lecții despre mine. Despre partea mea Yang: îmi plac cățărările și mersul pe motocicletă, pentru senzația de libertate pe care o simt prin fiecare por atunci când fac asta. Sunt proaspătă mămică, iar în prezent simt că este cel mai frumos proiect pentru care m-am pregatit în toți anii de până acum prin experiențele avute.

Ce înseamnă pentru tine bunătatea? De la cine ai învățat ce înseamnă să fii un om mai bun?

Bunătate…ce cuvânt complex și mare și ce calitate frumoasă! Prima persoană care îmi vine în minte este bunicul meu, el mi-a inspirat ideea de bunătate… de a fi bun cu tot ceea ce am în jur, om, animal sau plantă. Și pentru că a fost unul dintre eroii copilăriei mele, multă vreme m-au călăuzit poveștile și cuvintele lui bune și blânde. Dacă pe atunci credeam că a fi bun înseamnă a fi drăguț și cât mai pe placul celorlalți, odată cu trecerea timpului bunătatea a căpătat o mulțime de nuanțe. Acum pentru mine bunătatea înseamnă să încep cu mine, în primul rând. Înseamnă să îmi trăiesc viața mai mult după simțuri și mai puțin pentru a mă încadra într-un tipar anume. Înseamnă să îmi asum libertatea de a fi, exact așa cum sunt…”perfect imperfectă”. Înseamnă să mă accept și să accept situații, păreri sau oameni pentru că înțeleg că în acceptare stă iubirea, iar asta e parte din ADN-ul nostru. Mai cred că bunătate înseamnă și un ”nu”, spus din respect pentru propriiile nevoi sau spațiu emoțional. Oh…cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mai multe situații îmi vin în minte, dar voi încheia cu ideea că din dorința de a fi mai bună, învăț zilnic să nu fac presupuneri și judecăți inutile, să fiu mai conectată la instinct și să fiu sinceră.

Un obicei zilnic care îți face viața mai frumoasă.

În fiecare dimineață respir și am o mini-rutină yoga inspired, care îmi activează corpul și mintea. Sunt mare fan al acestui obicei-ritual care mi-a fost de multe ori prieten bun atunci când mă simțeam un pic ”pe alte cărări”. Cam 30 de minute îmi permit în această perioadă, dar simt că sunt cele mai prețioase minute! Apoi am un fel de ”jurnal magic” în care îmi notez 5 motive pentru care sunt recunoscătoare în acea dimineață, și încă 3 lucruri pe care îmi doresc să le atrag (adică să le realizez) în viața mea…fie pe parcursul zilei respective, fie într-un anumit interval de timp. Cele mai faine lucruri care mi s-au întâmplat, parcă mi s-au întâmplat după ce am început să scriu…sau nu știu, poate că de când le scriu sunt eu mai atentă, dar ideea e că funcționează tare bine magia asta cu scrisul și intenția.  

Ce te face fericită?

Wow, cea mai provocatoare întrebare! hmmm… sunt Fericită că nu mai caut fericirea, așa cum făceam cândva!! Sunt pur și simplu fericită când ofer chiar și un pic din ceea ce sunt sau știu, atunci când mă simt utilă și când creez legături, conexiuni între oameni, sau când reușesc să inspir pe cineva să își urmeze calea care îl aduce mai aproape de sine. 

Cel mai bun sfat pe care l-ai primit.

Cred că este cel primit ca un fel de ”wake-up call” de la unul dintre profesorii din India, despre libertatea de astăzi care este disciplina și alegerile de ieri, iar cel mai mare lucru pe care îl pot face în această viață este Să Fiu (liberă)! Atât de mult am reflectat la mesajul asta și l-am notat în mai multe rânduri în jurnalele mele de călătorie, până când am început să îl incorporez în viața de zi cu zi. 

Cum depășești momentele dificile?

Hmmm… respir! îmi dau timp să respir profund și mult, mult… până când reușesc să las deoparte gândul despre greutatea respectivă și mă las să simt exact ce am de simțit: golul, tristețea, furia, orice e parte din acel moment. Și aproape instant după ce practic acest ”abandon”, îmi amintesc faptul că undeva, cândva am ales, conștient sau nu, să am parte de acest moment în procesul de învățare. Stau cât pot cu prezentul, fără să mai plănuiesc sau să fac scenarii vis-a-vis de subiect, pentru că asta i-ar da importanță și mai mare, iar pe mine m-ar ține pe linia de vibrație joasă, de unde sigur nu pot găsi soluții.

Ce îți dorești să rămână în urma ta?

Ohhh… copaci, mulți copaci :))) . Lucrez la asta, pentru că mi-aș dori să se spună multe povești la umbra copacilor plantați de mine, și să fie multe ființe care să își (re)găsească ”compasul”, îmbrățișându-i.

Cuvântul tău preferat.

libertate

Ce înseamnă pentru tine o viață trăită frumos?

O viață traită exact așa cum e ea, cu provocări, suișuri și coborâșuri, dar traită fără să ne pierdem sau să ne identificăm cu ele. Înseamnă o viață în care să trăim aproape de natură și cu respect față de ceea ce ne oferă. Înseamnă o viață în care să iubim oamenii, chiar și pe cei care par a fi de piatră, pentru că în spatele tuturor costumelor sau măștilor, cu toții trăim având aceleași nevoi. Și mai înseamnă o viață trăită fără competiție, fără ”must do-uri”, ci cât mai aproape de ceea ce rezonează cu noi…pentru că știm cu toții că există un final, mi se pare aproape obligatoriu de înteles că tot ce facem este din iubire, și nu din teamă față de ce va urma/ce va zice x,y sau ce se va întâmpla dacă?!

Povestește-ne despre una dintre femeile din viața ta, care te inspiră și despre care ți-ar plăcea să afle cât mai multă lume.

Sunt norocoasă și recunoscătoare că am avut și am în continuare în viața mea atât de multe femei care mă inspiră, încât mi-ar fi greu să aleg să vorbesc despre una singură. Totuși, găsesc inspirație vie intr-una dintre prietenele de suflet, Alexandra (de la Freedom Station) pentru puterea pe care o are de a o lua de la capăt, chiar și atunci când pare că nu știe încotro… dar e fantastică în a-și găsi ”de ce-ul” care să o motiveze și să o facă să vadă dincolo de ce putem noi întelege.


Îi mulțumesc Roxanei pentru că acceptat invitația mea și sper că v-a inspirat să faceți mici schimbări în viața voastră. O puteți urmări și pe Instagram, pe Facebook sau pe Ahamta Yoga Blog.

În loc de încheiere, am o veste bună! Roxana organizează un retreat online, care începe în 16 octombrie și se numește “Nu lăsa pe mâine… Fii azi!”. Eu am participat la multe retreat-uri organizate de ea și fiecare și-a lăsat amprenta asupra mea, în moduri pe care nici nu mi le-am imaginat. Știu că online e un pic altfel, dar eu una abia aștept să văd ce a pregătit și de data aceasta. Puteți găsi toate detaliile aici – vă spun doar că include sesiuni de meditație, tehnici de respirație, yoga și un meniu complet pentru 10 zile de detox. Dacă vă înscrieți și voi, m-aș bucura să îmi povestiți apoi cum vi s-a părut. 🙂

Dacă aveți întrebări pentru Roxana sau e ceva anume despre care v-ar plăcea să citiți aici, aștept cu drag comentariile voastre.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *